СТАНОВЛЕНИЕ ЗЕМСКОГО ХОЗЯЙСТВА В КОЛОНИАЛЬНОМ ТУРКЕСТАНЕ (ПО МАТЕРИАЛАМ РЕВИЗИИ СЕНАТОРА К.К.ПАЛЕНА. 1908-1909ГГ.) - Махмудова, Н.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада Туркистон мустамлалакачилигада “земск хўжалиги”ни шакллантириш масалалари кўриб чиқилди. Шунингдек, “земск” тушунчасининг мохияти очиб берилган. Туркистон ўлкасида ва Россия империясида земск босқаруви жорий қилишдаги фарқлар кўрсатилган. Мақолада тасдиқланган земск даромадлари ва харажатлар сметасини ташкил этиш ва бажариш таҳлил қилинди.