ӘДЕБИЯТ САБАҚЛАРЫНДА Т.ҚАЙЫПБЕРГЕНОВТЫҢ «МУҒАЛЛИМГЕ РАХМЕТ» ПОВЕСТИН ОҚЫТЫЎ УСЫЛЛАРЫ - Қалбаева, Г.; Алламбергенова, М. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада адабиёт дарсларида Т.Қайпбергановнинг «Муғаллимге рахмет» асарини ўқитиш жараёнида ўқитувчи олдида турган вазифалар ҳақида, шунингдек, адабий таълимнинг самарали метод ва усулларидан, жумладан, оғзаки ва ёзма машғулотлар методи (ҳикоя, қаҳрамон тавсифи, бадиий матнни қайта ҳикоялаш, иншо), бадиий матн таҳлили, савол-жавоб, ақлий ҳужум, БББ методи ва усуллардан максадга мувофиқ фойдаланиш ҳақида тавсиялар билдирилган.