МАТЕМАТИКА ДАРСЛАРИДА ДИДАКТИК ТАМОЙИЛЛАРДАН ФОЙДАЛАНИШ - Шукуров, Х.Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Математика дарсларининг ўзига хос томони шундаки, бу ўқув материалининг абстрактлигидир. Шунинг учун ўқитувчи ўқувчиларнинг дарсдаги фаолиятини мақсадга йўналтириб ташкил этиш қобилиятига эга бўлса, уларни ўқув материалига ўз малакалари ва билимларини очиб бериш билан жалб эта олса, ўқув топшириқларининг мақсад ва вазифаларини аниқ белгилаб берса, дарсларда яхши интизомга асосланган таълимий муҳит яратилса, ўқувчиларнинг ўқув материалларини сифатлироқ ўзлаштиришларига эришиш мумкин. Ушбу мақола ана шундай дарсларни ташкил этишга асос бўладиган таьлим тамойиллари ва уларнинг математика дарсларида қўлланилишига бағишланган.