ЖОҚАРЫ ОҚЫЎ ОРЫНЛАРЫНДА “ДЕНЕ ТӘРБИЯСЫ ГИГИЕНАСЫ” ПӘНИНИҢ ТУТҚАН ОРНЫ ҲӘМ ТИЙКАРҒЫ БАҒДАРЛАРЫ - Утепбергенов, А.Қ.; Мамутов, П.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада жисмоний тарбия ва спорт соҳасида кадрлар тайёрлаш ва илмий кадрлар тайёрлаш тизимини такомиллаштириш, баркамол ва жисмонан бақувват, мамлакатда юқори маданиятга эга инсонни тарбиялаш, шунингдек, биологик фаол қўшимчалар ва озуқа моддалари, рационал овқатланиш ҳақида кенг тушунча мавжуд.