ЁШЛАРНИ ШАРҚОНА, ТАРИХИЙ ҚАДРИЯТЛАР АСОСИДА ЗАМОНАВИЙ РУҲДА ТАРБИЯЛАШНИНГ АҲАМИЯТИ - Жумабоев, Н.П. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мазкур мақолада ёшларни шарқона, тарихий ва миллий қадриятлар асосида тарбиялаш борасида буюк алломаларимизнинг дидактик қарашлари келтириб ўтилган. Ҳозирги кунда жамиятнинг замонавий талаб ва эҳтиёжлари асосида барча соҳаларда бўлгани каби бевосита таълим мазмунини такомиллаштиришда шарқ мутафаккирлари эстетик қарашларидан фойдаланишнинг зарурияти тўғрисида сўз юритилган. Шунга боғлиқ равишда замонавий таълимда фанлараро боғлиқликни уйғунлаштириш ҳақида фикр билдирилган.