КИШИ ЖАСТАҒЫ БАЛАЛАРДЫҢ ЛОГИКАЛЫҚ ОЙЛАЎЫН РАЎАЖЛАНДЫРЫЎДА ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛЫҚ АЎЫЗЕКИ ДӨРЕТПЕЛЕРИНИҢ ТУТҚАН ОРНЫ - Ибрагимова, Л.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақола педагогика назарияси ва педагогика тарихи фанларининг ўта долзарб масалаларига бағишланиб, унда мактабгача тарбия ёшидаги болалар психологиясининг ривожланишида қорақалпоқ халқ оғзаки адабиёти намуналари бўлган болалар қўшиқлари, эртаклар, топишмоқ, тез айтишлар ва мақолларнинг таъсири ва тутган ўрни кенг ёритиб берилган.