БАДИИЙ ТАРЖИМАДА ҚАҲРАМОН ПОРТРЕТИ ВА МИЛЛИЙ КИЙИМ – КЕЧАКЛАР (“Юлдузли тунлар” романининг туркман тилидаги таржимаси мисолида) - Бўронова, Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мазкур мақолада Ўзбекистон халқ ёзувчиси Пиримқул Қодировнинг “Юлдузли тунлар” романида тасвирланган тарихий ва миллий колорит масаласининг бадиий таржимада акс этиши кийим—кечаклар ва қаҳрамон портрети мисолида таҳлил қилинган. Асосий обьект сифатида “Юлдузли тунлар” романининг туркман тилига Шодурди Чориев таржимасидаги варианти танланган. Қиёслаш учун эса қорақалпоқ ва рус тилидаги нашр вариантлари ҳам кузатишлар асосида таҳлил қилинади.