“QUTADG‘U BILIG”NI OBRAZLAR TIZIMI ASOSIDA O‘RGANISH USULLARI - Ametova, O.K. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ushbu tadqiqot ishida turkiy yozma adabiyotning yirik namunasi “Qutadg‘u bilig”dagi obrazlar tizimi, jumladan, Aql timsolining badiiy tasviri haqida fikr yuritiladi. Tasvir jarayonidagi adibning so‘z qo‘llash mahoratiga e’tibor qaratiladi. Buning uchun asar qahramonlari qiyoslanadi, o‘xshash va farqli jihatlari tahlilga tortiladi.