ҚАРАҚАЛПАҚСТАН ОЙКОНИМЛЕРИНДЕ САНЛАРДЫҢ ҚОЛЛАНЫЛЫЎЫ МӘСЕЛЕСИ - Қурбанов, М.Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада ономастик материалларда сонларнинг қўлланилиши, маъно ҳусусиятлари таҳлил қилинган. Айниқса, ойконимлар таркибида сонларнинг қўлланилиши, луғавий ва рамзий ҳусусиятлари батафсил ўрганилган. Туркшунос олимларнинг ҳам фикрлари келтирилган. Қорақалпоқ топонимиясида мазкур масалага оид тадқиқотларга мурожаат қилинган. Тадқиқот предметининг қатор фан соҳалари учун аҳамияти тушунтирилган.