ЖАНУБИЙ ҚОРАҚАЛПОҒИСТОНДАГИ БАЪЗИ ОЙКОНИМЛАРНИНГ ЛЕКСИК-СЕМАНТИК ТАСНИФИ ХУСУСИДА - Холмуратов, И. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Дунё тарихида номлар, хусусан, ойконимлар ижтимоий-сиёсий ҳамда маданий-маърифий жиҳатлардан, миллийлик ва иқтисодий нуқтаи назардан алоҳида аҳамиятга эга. Чунки уларда халқ(лар)нинг миллий, маданий-маърифий салоҳияти ва қарашлари, табиат ва жамиятга меҳр-муҳаббати, эъзозу эътирофи бир бутун ҳолда мужассамлашган.