ЛИНГВИСТИК ДАСТУРНИНГ МОРФОЛОГИК ТАҲЛИЛ МОДУЛИ (МОРФОАНАЛИЗАТОР) - Абжалова, М.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мазкур мақолада ўзбек тилидаги матнларни таҳлил қилувчи дастурнинг морфологик босқичида таҳлил қилиниши назарда тутилган сўзшаклларнинг грамматик категориялар тизимида мақбул аффиксларни қабул қилиш меъёрлари формал тарзда ёритилди ва морфоанализаторнинг алгоритми берилди.