О ВОЗМОЖНОСТИ ПЕРИОДИЧЕСКОГО РАСПРЕДЕЛЕНИЯ КОНЦЕНТРАЦИИ НЕРАВНОВЕСНЫХ НОСИТЕЛЕЙ В МОДЕЛИ ПОЛУПРОВОДНИКА С ПАРНЫМИ РЕКОМБИНАЦИОННЫМИ КОМПЛЕКСАМИ - Лейдерман, А.Ю.; Нсанбаев, М.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Бу мақолада материални қўзғатиш жараёнида жуфт рекомбинацион комплексларнинг концентрацияси ўзгарган (пасайиши) шароитида донор-акцептор жуфтлиги типидаги номувозонатий заряд ташувчиларнинг рекомбинация модели кўрсатилган. Бунинг,p-n-n+ - структурасига инжекция қилинганда эркин ташувчилар концентрациясининг тақсимланишида принципиал ўзгаришларга, яъни концентрациянинг намуна узунлигига боғлиқлиги даврий аъзонинг пайдо бўлишига олиб келиши кўрсатилган (одатдаги экспоненциаль боғлиқлик ўрнига).