GSM TARMOQLARIDA MA’LUMOTLARNI UZATISHDA SIMCom MODULLARIDAN FOYDALANISH - Qudaybergenov, A.A.; Tadjiev, T.M.; Ametova, G.E. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Maqola, birinchi navbatda, SIMCom Wireless Solutions kompaniyasidan uyali aloqa modullari bilan ishlashni endi boshlayotganlarga qaratilgan bo’lib, tajribali ishlab chiquvchilar uchun ham foydali bo’lishi mumkin, chunki bu ularning ishlarining har doim ham aniq bo’lmagan tomonlarini ochib beradi. Sensor qurilmalar orqali olingan ma’lumotlarni GSM tarmogi orqali jo’natishdagi yuzaga keladigan kamchiliklarni bartaraf qiluvchi AT buyruqning optimal ketma-ketligi keltirilgan. Shunday qilib, boshqariladigan dastur dasturining kodi asosan SIMCom Wireless Solutions modullari uchun optimallashtirilishi mumkin, bu esa modullarning tezroq yoqilishini va konfiguratsiyasini ta’minlaydi. Umuman olganda, bu dastur kodining yanada to’g’ri va samarali ishlashiga olib keladi.