ИНТЕНСИВ ЖИСМОНИЙ ЮКЛАМАЛАРНИНГ ЮҚОРИ ТОИФАЛИ СПОРТЧИЛАРНИНГ ФИЗИОЛОГИК ҲОЛАТИГА ТАЪСИРИ - Кипчаков, Б.Б.; Утепбергенов, А.Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада юқори тоифали спортчиларнинг интенсив жисмоний юклама ҳамда ҳаддан зиёд шуғулланиш синдромини шакллантирувчи механизмлар таъсирида физиологик ҳолатидаги ўзгаришлар ва бу ўзгаришларга ичак паразитозларининг таъсири ва тренировка жараёнининг самарадорлиги кўриб чиқилган.