O’ZBEKISTONNING OLIY TA’LIM MUASSASALARIDAGI EFL (INGLIZ TILI CHET TILI SIFATIDA) DARSLARIDA LOYIHAGA ASOSLANGAN TA’LIM (PBL)NI AMALGA OSHIRISHNING AFZALLIKLARI - Axmedova, U.K. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ushbu maqola PBL (Loyihaga asoslangan ta’lim) ning nazariy asoslarini, PBLni amalga oshirishning afzalliklari va undan foydalanish orqali talabalar erishishi mumkin bo’lgan ko’plab til o’rganishdagi muvaffaqiyatlarni o’z ichiga oladi. Shuningdek PBL (Project-based Learning) ning respublikamizning Oliy ta’lim muassasalaridagi zamonaviy tatbiq etilishi, xususan, EFL (ingliz tili chet el tili) darslarida nafaqat ingliz tilini PBL orqali innovatsion egallashni ta’minlash, balki talabalarni XXI asr ko’nikmalari bo’lmish kommunikativ kompetensiya, tanqidiy fikrlash, jamoada ishlash va muammolarni hal qilish, ayniqsa, talabalardagi kreativlik qobiliyatlarini rivojlantirish uchun ushbu loyihaning keng tarqalayotganligini ham ko’rsatib beradi.