ХАЛЫҚ ҚОСЫҚЛАРЫНДА ИМПРОВИЗАЦИЯ ДƏСТҮРИ - Матимов, К.Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада қорақалпоқ халқ қўшиқлари тарихий жараёнлари, жанрлари ва бадиий шаклланиш хусусиятлари ўрганилиб халқ қўшиқларида импровизация анъанасининг пайда бўлиши манбалари, шаклланиш босқишлари, ривожланиш тарихи сўз этилган.