«ЖӘҲАНША» ДӘСТАНЫНЫҢ ҚУРБАНБАЙ ЖЫРАЎ РЕПЕРТУАРЫНДА ЖЫРЛАНЫЎЫ - Мамбетов, Ж.Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада қорақалпоқ халқ достони "Жаханшо"нинг Қурбанбой жиров варианти хусусида сўз юритилади. Қурбанбай жировнинг сюжетни баёнлашдаги ва бадиийликни оширишдаги махорати кўрсатиб берилган. Достондаги воқеаларни тасвирлашдаги Қурбанбой жировнинг индивидуал истеъдоди тадқиқ этилган.