ҚАРАҚАЛПАҚ БАЛАЛАР ӘДЕБИЯТЫНЫҢ РАЎАЖЛАНЫЎЫНА ДҮНЬЯ БАЛАЛАР ӘДЕБИЯТЫНЫҢ ТӘСИРИ - Қазақбаев C.; Бийсенбаев, Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада ХХ аср оҳири қорақалпоқ болалар адабиётиннинг ривожланишига дунё адабиётининг таъсири. Лирик, эпик, драматик жанрларнинг пайдо бўлиши, шаклланиши ва ривожланиш босқичлари ўрганилган.