ИСТИҚЛОЛДАН КУЧ ОЛГАН КЎНГИЛ - Ибрагимова, Р.И. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ушбу мақолада Қорақалпоғистонда яшаб ижод этган шоира, публицист Раъно Рахмон қизининг мустақиллик йилларида яратилган асарларидан бири «Руҳ манзаралари» китобига киритилган ҳикоя, шеърлар, лавҳаларнинг ўзига хос мавзу ранг-барангликлари, бадиийлик хусусиятлари ҳақида сўз юритилади. Шунингдек, сўз қўллаш маҳорати, рамзларнинг ўзига хосликлари, ижодкор ички кечинмаларининг ифодаланиши таҳлил қилинади.