ТАРИХИЙ ҲИКОЯДА СЮЖЕТ ТАКОМИЛИ - Амирқулова, З.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ушбу мақолада тарихий мавзудаги ҳикояларда бадиий сюжет воситалари ва хусусиятлари ҳақида фикр юритилган. Бунда тарихий мавзуда асар ёзаётган ёзувчи тасвирланаётган давр ҳаётини ёки тарихий шахснинг ҳаёти ва фаолиятини тарих ҳужжатлари асосида ўрганиши, шу даврнинг тарихий колоритини ҳаққоний тасвирлаши, персонажлар нутқида ўша давр кишилари тилига хос хусусиятларни акс эттириши зарурлиги ҳақида батафсил баён этилган.