ЗУЛЬФИЯ - МУҚАДДЕС ЎАТАН ТУЙҒЫСЫ ЖЫРШЫСЫ … - Алламбергенов, К. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада XX асирнинг иккинчи ярими билан XXI аср бошидаги ўзбек поэзиясининг фаҳри булган Зулфия Исроилова ижодининг ўзбек ва жаҳон адабиётида тутган ўрни ҳақида сўз бориши билан бирга унинг Ватан, Она-юрт, халқ тагдири ҳақидаги шеърилари кенг таҳлил этилган. Шу билан бирга Зулфия поэзиясининг ҳозирги қорақалпоқ шоирларига, айниқса шоираларга бўлган таъсири, умуман, Зулфия ва қорақалпоқ адабий алоқаларига кенг ўрин берилган.