ТИЛ БИЛИМИНДЕ ЖУМБАҚЛАРДЫҢ ЛИНГВОФОЛЬКЛОРИСТИКАЛЫҚ БАҒДАРДА ИЗЕРТЛЕНИЎИ - Наубетуллаева, Э. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада рус, туркий тилшуносликда халқ оғзаки ижоди бўлған топишмоқларнининг лингвофольклористик жиҳатдан ўрганилиши, мавзунинг долзарблиги ва олдиндаги вазифалар хақида фикр юритилган. Халқ оғзаки ижодининг тил хусусиятларини таҳлил қилиш- халқнинг тарихи ва тил тарихи учун манба бўлиб ҳисобланиши тадқиқотлар асосида таҳлил қилинган.