ТИЛДА ГЕНДЕР ХУСУСИЯТЛАРНИНГ ФАРҚЛАРИ ҲАҚИДА - Худайназаров, И. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада эркак ва аёл нутқи ўртасидаги фарқлар кўриб чиқилган бўлиб, мулоқотнинг гендер жиҳатини ўрганиш муҳимлиги таъкидланади. Шу ўринда суҳбатга киришишнинг асосий қулай имкониятини яратиш учун аниқ ҳаракатлар назарда тутилган. Диалогнинг бошланиши, шахслараро ўзаро таъсир механизмини тузатишга, инсон нутқининг бошланғич таркибидаги иштироки келгусида мулоқотнинг мақсадини аниқ белгилаш, коммуникатив ролни амалга ошириш бошланғич ва ядронинг ажралмас табиатига, "мен" атамасининг фаол ишлатилишига, дастлабки фикр ва оғзаки нутқнинг кўринишига қатъий мос келиши кўрсатиб ўтилган.