Лексемы цветообозначения символики цвета в паремиологии АНГЛИЙСКОГО, УЗБЕКСКОГО И КАРАКАЛПАКСКОГО языков - Ходжалепесова, И.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ушбу мақолада антропоцентрик хусусиятларни тавсифлаш учун ранг рамзи воситасида инглиз, ўзбек ва қорақалпоқ мақоллари таҳлил қилинади. Инглиз, ўзбек ва қорақалпоқ тиллари паремияларидаги ранг билдирувчи лексемалар инсон хатти-ҳаракатлари, хулқ-атвор моделлари, ҳаётий ҳолатлари ва шахсий хусусиятларини турлича баҳолайди.