ЭКОЛОГИЯЛЫҚ КРИЗИСТИҢ КЕСКИНЛЕСИЎИНИҢ ҲӘЗИРГИ БАСҚЫШЫНДА «ТӘБИЯТ-ЖӘМИЙЕТ» СИСТЕМАСЫН ИЗЕРТЛЕЎДИҢ ТИЙКАРҒЫ МЕТОДОЛОГИЯЛЫҚ УСЫЛЛАРЫ - Бердимуратова, А.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ушбу мақолада жамият ва табиятнинг тизимли алоқаси асосида ҳозирги замон экологик вазиятининг кескинлашуви таҳлил қилинган. Тизимли ёндашув доирасида социотабиий ривожланишга нисбатан фаол-ўзгартувчи, тарихий-материалистик, ижтимоий-экологик методологик йўналишларнинг мазмуни очиб берилган.