SOIL–RECLAMATION CHARACTERISTICS OF IRRIGATED LANDSOF ZARAFSHAN BASIN - Kushakov, A.J.; Yuldashоv M.K. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Zarafshon havzasi tog‘ oldi tekisliklari, sur tusli qo‘ng‘ir o‘tloqi gipslashgan tuproqlarda turli tabiiy omillar ta’sirida sho‘rlanish jarayonlari paydo bo‘lmoqda. Tuproqlardagi sho‘rlanish jarayonlarining oldini olish va ularni tadqiq etish, erlarning meliorativ holatini tubdan yaxshilash, tuproqlarning unumdorligini oshirish va ulardan oqilona foydalanish uslublarini yaratish zarur.