ПРИЧИНЫ ВОЗНИКНОВЕНИЯ НАРУШЕНИЙ БЕЗОПАСНОСТИ ДВИЖЕНИЯ ПОЕЗДОВ НА АО «УЗБЕКИСТАН ТЕМИР ЙУЛЛАРИ» - Валиев, М.Ш. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Темир йўл транспорти ишини баҳолашда поезд хавфсизлиги асосий кўрсаткичлардан бири ҳисобланади. Мақолада поезд хавфсизлиги бузилишининг сабаблари муҳокама қилинади, техник жиҳозларнинг носозликлари таснифининг вужудга келишининг турли босқичларида алоҳида эътибор берилади. Хавфли носозликларни ўрганиш тизими ҳам тақдим этилади, бу хавфли носозликларни олдиндан аниқлашга ёрдам беради, доимий статистик ишлов бериш автоматик режимда амалга оширилиши мумкин, кейинчалик поезд хавфсизлиги бузилиши ҳолатларининг келиб чиқиши билан боғлиқ муҳим оқибатларнинг олдини олиш учун моделлаштириш ишлари амалга оширилади.