ОСОБЕННОСТИ ПОСТРОЕНИЯ ТРЕНИРОВОЧНОГО ПРОЦЕССА В ХУДОЖЕСТВЕННОЙ ГИМНАСТИКЕ - Ахмедова, Д.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Тақдим этилган мақолада 10-12 ёшдаги гимнастикачилар ўртасида машғулот воситаларини режалаштириш ва махсус моторли тайёргарликни ривожлантириш жараёни ва жисмоний фазилатларни тарбиялаш масалалари кўриб чиқилган. Комплексларга мақсадга мувофиқ танланган машқларни, хусусан, хореография машқларини киритиш 10-12 ёшдаги гимнастикачиларнинг техник тайёргарлиги бўйича дастур талабларини муваффақиятли ўзлаштиришга ёрдам бериши кўрсатилган.