Эволюционное развитие создания электронных звуков с помощью цифровых технологии - Абылова, Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Ушбу мақолада электрон мусиқа эволюциясини мусиқий компьютер таъсири ёрдамида яратиш жараёни таҳлил қилинган. Мусиқий композицияни тўғридан-тўғри компьютерда фойдаланиш, рақамли технологиялардан фойдаланган ҳолда электрон товушларни яратишнинг афзалликлари кўриб чиқилган. Электрон мусиқанинг ривожланишининг таҳлили, унда буюк олимларнинг ҳиссаси ва уларнинг бу йўналишдаги тадқиқотлари баён этилган.