САЛАМАТ ОЙЛАЎ-САЛАМАТ ДҮНЬЯТАНЫЎ - Абдимуратова, Н.П. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада инсоннинг ҳар кандай шароитда ҳам тафаккур қилиши, ўз-ўзини назорат қилиши, ўзлигини билиши тарбияга йўналтирилган бўлиб, инсонни ташқи, эстетик ва ижтимоий қадрият сифатида ўрганишни тақозо қилади.