1980-ЖЫЛЛАРДАҒЫ ҚАРАҚАЛПАҚ ПРОЗАСЫНДА ЎAҚЫT ҲӘМ КЕҢИСЛИК ОБРАЗЛАРЫ (К.Алламбергенов ҳәм О.Әбдирахманов шығармалары мысалында) - Сагидуллаева, Ж.Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақола қорақалпоқ адабиётшунослигида жуда кам ўрганилган долзарб муаммоларнинг бирига бағишланган. Унда ўтган асрнинг 80 йилларидаги қорақалпоқ насрида хронотоп (замон ва макон) муаммосининг ўрни тадқиқ этилган. Мазкур муаммо истеъдодли ёзувчилар К.Алламбергенов ва Ў.Абдирахмоновларнинг насрий асарлари мисолида ўрганилади. Мақолада йўл ва бўсаға хронотопларининг бадиий асар поэтикасидаги ўрни давр ҳақиқати ва ёзувчи услуби билан боғлиқ очиб берилади. Шунингдек, хронотопнинг турлари (ёпиқ ва очиқ макон, имплицит шакл) ва уларнинг бадиий асар структурасидаги функцияси таҳлил этилади.