SOME IMPORTANT ISSUES OF STUDYING HISTORY OF KARAKALPAK FOLKLORE AND LITERATURE IN THE CONTEXT OF PHILOLOGY OF THE TURKISH PEOPLE - Allambergenov, K.A. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада қорақалпоқ фолклори ва адабиётининг хусусиятлари, уларнинг ўзаро муносабатлари, унинг пайдо бўлиши ва шаклланиши тарихидаги қорақалпоқ адабиётининг ўрни ҳақида сўз боради. Шундай қилиб, ушбу ўқитувчиларни қорақалпоқ адабиётига жалб қилиш масаласи, уларни тарбиялашни туркий халқларнинг фольклор ва адабиёти тарихи билан таққослаб ўрганиш орқалигина тўғри очилиши мумкин, деб тахмин қилинади