ҚАРАҚАЛПАҚСТАН ОЙКОНИМЛЕРИНИҢ ҮЙРЕНИЛИЎ ТАРИЙХЫ - Қурбанов, М.Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада ономастиканинг топоним, ойконим терминларининг изоҳи берилган. Тилшунослик, жумладан, ономастикада ойконимларни ўрганишнинг аҳамияти кўрсатилган. Туркий тиллар топонимияси, ойконимиясининг тадқиқи талқин қилинган. Қорақалпоқ тилшунослигида мазкур мавзу бўйича олиб борилган ишлар кенг ёритилган. Географик номларни лисоний тадқиқ қилиш усуллари айтилган.