ПРОБЛЕМЫ ТОЖДЕСТВА И РАЗЛИЧИЯ СИНОНИМОВ - Каллибекова, Г.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Ушбу мақолада рус тили синонимикасини назарий англаш, рус синонимларининг маъноларини тушуниш ва таҳлил қилиш кўникмаларини ривожлантириш, лексик синонимия, синонимлар каби муҳим лексикологик тушунчаларни ўзлаштириш, лексик маъноларнинг яқинлигига асосланиб, лексикадаги бошқа муносабатларнинг синонимик муносабатлари ўртасидаги фарқни ўзлаштириш мақсадлари қўйилган. Дублетлар сифатида, синонимлар ўртасидаги айнанлик ва фарқлар, синонимлар ўртасидаги фарқлар турлари, семантик, функционал ва услубий, ҳиссий жиҳатдан экспрессив синонимлар мос келади.