ҚАРАҚАЛПАҚ ТИЛИ АРҚА ДИАЛЕКТИНИҢ БАЛЫҚШЫЛЫҚ ЛЕКСИКАСЫ - Кайпназарова, М.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Ушбу мақолада қорақалпоқ тили шимолий шеваси балиқчилик лекискасининг ўрганилиши, шунингдек, туркий тилларда, жумладан, қорақалпоқ тилида балиқчилик лексикасининг тадқиқи кенг ёритилган. Қорақалпоқ тилидаги балиқчиликка (балиқ турларига) оид сўзлар уларнинг бошқа туркий тилларда қўлланилиши ва қорақалпоқ тили шимолий шевасидаги қўлланилиш хусусияти мисоллар орқали берилган.