ФУҚАРОЛИК ЖАМИЯТИНИ ШАКЛЛАНТИРИШ ВА РИВОЖЛАНТИРИШДА МАҲАЛЛИЙ ЎЗИНИ ЎЗИ БОШҚАРИШ ОРГАНЛАРИНИНГ ЎРНИ - Ишқуватов, В. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада Ўзбекистонда ўзини ўзи бошқариш органи, яъни маҳалла ва унинг бугунги кун талаблари доирасидаги фаолиятини ёритиш масаласига давлат сиёсати даражасида фуқаролик жамиятини шакллантиришга аҳамият қаратилган. Шу билан бирга унда мазкур соҳадаги мавжуд муаммолар ва уларни бартараф қилиш борасида маҳаллий ўзини ўзи бошқариш органлари ҳамда мутасадди ташкилотлар томонидан амалга оширилаётган ишлар ёритилган.