ДЕМОКРАТИЯЛЫҚ ҚӘДИРИЯТЛАРДЫҢ КӨРКЕМ ДӨРЕТИӮШИЛИКТЕГИ ТАЛҚЫСЫ (Т.Жумамуратов шығармалары мысалында) - Джумамуратова, М.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада демократик қадриятларнинг бадий ижоддаги талқини қорақалпоқ шоири Тлеуберген Жумамуратов асарлари мисолида ёритилади. Шоирнинг ҳуқуқий-демократик жамият, давлат бошқаруви ва хуқуқий ҳимояга оид бадий тафаккури аниқланади. Таҳлилларда асосий урғу асардаги маънавий-аҳлоқий баҳолашга қаратилган бўлиб, маънавият, одамийлик ва адолатлилик қадриятлари шоир асарлари орқали таҳлил этилади.