THE ORIES ON LISTENING COMPREHENSION IN LANGUAGE LEARNING - Utepbergenova, D.; Kurbaniyazova, S. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Маколада оғзаки нутқ алоқасининг муҳим таркибий қисмларидан бири – тинглаб тушуниш ҳақида гап боради. Муаллифлар тинглаб тушунишнинг бир неча муҳим назарияларини кўриб чиқишга ва уларнинг тинглаб тушунишни ўргатишдаги аҳамиятини аниқлашга ҳаракат қилишади. Унда тилни тушунишда тинглашнинг аҳамияти, тинглашнинг психологик жараёнлари ва тинглашга мўлжалланган коммуникатив натижалар кўриб чиқилади.