ҚУРАНЫ КӘРИЙМ ҲӘМ ҲӘДИСЛЕРДЕГИ ӘДЕП-ИКРАМЛЫЛЫҚ ТӘРБИЯ ҲАҚҚЫНДА - Абаев, С.; Алламбергенов, Е.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада маданий мерос тизимида диний меросларнинг, айниқса, Ислом динининг муқаддас манбалари ҳисобланган Қуръони Карим ва ҳадисларнинг тутган ўрнига алоҳида тўхталиб, улардаги аҳлоқ ва одоб тарбияси ҳақидаги тушунчалар билан ғоялар кенг талқин қилинади ва уларнинг ҳозирги таълим тарбия жараёнидаги аҳамияти очиб берилади. Шунингдек, ушбу меросларнинг фақат диний манбаларгина эмас, юқори даражадаги комил инсонни тарбиялайдиган улуғ тарбия қуроли, умуминсоний қадриятлар эканлиги ишончли далилланган.