МӘНАЎИЯТМЫЗДА МИЛЛИЙ ӨЗЛИКТИ АҢЛАЎ - Жамалов, Н.; Ибадуллаев, Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада кўтарилган масала маънавиятимизда миллий ўзликни англаш масаласи бўлиб, бундан кўзланган мақсад, ёшларни миллийлик асосида тарбиялаш масаласига бағишланган. Чунки биз келажак эгалари бўлган ёшлардан фақат яхши ишларни, амалларни кутамиз, лекин шуни унутмаслигимиз керакки, ёш авлоддан бирор нарсани талаб қилиб, кутишимиздан олдин уларга шу нарсани берган бўлишимиз лозимдир. Агар биз ҳозир ёшларни ҳар тарафлама комил ва эзгу ғояларни ўзида жамлаган ҳолда, миллийлик руҳида тарбияласак, уларга шу руҳни сингдира олсак, бундан, албатта, худди шундай эзгу, яхши натижаларни олишдан умид қилсак бўлади.