МУҲАББАТ ТЕМАСЫН ЖЫРЛАЎДАҒЫ ХАЛЫҚЛЫҚ ДӘСТҮР МЕНЕН САБАҚЛАСЛЫҚ (Х.Даўлетназаров, Б.Сейтаев, О.Сәтбаев поэзиясы мысалында) - Смамутова, Ш.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада мустақиллик даври қорақалпоқ шеърияти таҳлилга тортилган. Х.Давлетназаров, О.Сатбаев, Б.Сейтаевнинг муҳаббат лирикаси ўрганилган. Лирикадаги халқона мотивлар, дидактиканинг янгича турлари мисоллар билан кўрсатилган. Ўрни билан олдинги тадқиқотларга ҳам мурожаат қилинган. Шунингдек муҳаббат лирикаси талқинидаги услубий ўзига хослик масаласи ўрганилган.