ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛЫҚ ДӘСТАНЫ «ШӘРИЯР»: ВАРИАНТЛАР АРАЛЫҚ УҚСАСЛЫҚ ҲӘМ ӨЗГЕШЕЛИКЛЕР - Кеңесбаева, Ш.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Маколада қорақалпоқ халқ достони «Шаҳриёр»нинг Қуламет ва Ўтенияз жиров вариантлари киёсий-типологик жиҳатдан кенг талқин қилиниб, вариантлараро муштараклиги ва ўзига хослиги масалалари ўрганилган. Ушбу қиёсий-типологик тадқиқот асосида достоннинг Қуламет жиров варианти-архетип, китобий вариантларига энг яқин қадимий нусқаларидан бири эканлиги аниқланди.