ҚАРАҚАЛПАҚ, ҚЫРҒЫЗ ҲАМ ӨЗБЕК ПРОЗАСЫНДА ОБРАЗЛАР ТИПОЛОГИЯСЫ - Каниязова, Ж.О. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада қорақалпоқ ёзувчиси Ш.Сейтовнинг «Тақдир сўқмоқлари» романи, Ч.Айтматовнинг «Сарвқомат дилбарим» ва ўзбек ёзувчиси Ш.Холмирзаевнинг «Ўн саккизга кирмаган ким бор?» киссалари қиёсий-типологик жиҳатдан таҳлил этилади ва асарларнинг типологик хусусиятлари кўрсатилади.