А.ДАБЫЛОВТЫҢ «БАҲАДЫР» ДӘСТАНЫНДА ФОЛЬКЛОРЛЫҚ МОТИВЛЕР - Алланазаров, Е. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада халқ шоири А.Дабиловнинг «Ханаласлар» («Ҳамсуҳбатлар») достонини яратишда халқ оғзаки ижоди достонларидаги анъанавий дастурлардан фойдаланганлиги, анъанавий дастурлар воситасида реалистик ҳаётнинг янги қирраларининг ёритилиши, шунингдек, халқ шоирлари достонларидан руҳланиб, чуқур фалсафа ва патриотизмга, айниқса, халқлар дўстлигига, реал ҳаётий турмуш тарзи билан боғлиқ туйғуларга бой асар юзага келганлиги ҳар томонлама илмий жиҳатдан талқин қилинган.