Қарақалпақстан Республикасы қазақ сөйлесиминде ушырасатуғын АРАБ-ИРАН ТИЛЛЕРИНЕН кирген СӨЗЛЕР ҳаққында - Қуттымуратова, Ы.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мақолада Қорақалпоғистон Республикасида истиқомат қилаётган қозоқлар тилига хос хусусиятлар ҳақида сўз юритилади. Мазкур ҳудуддан тўпланган материаллар негизида қозоқ тилининг лексик хусусиятлари бошқа туркий халқлар (қорақалпоқ, ўзбек, туркман) тилларига қиёсланиб таҳлил қилинади ва тилларнинг ўзаро таъсири масаласига урғу берилади. Қозоқ тилидаги форсий, арабий ўзлашмалар ва бу жараённинг ҳудуд аҳолиси тилидаги ўзига хослиги ёритиб берилади.