Ж.ИЗБАСҚАНОВ ПОЭЗИЯСЫНДА ТЕҢЕЎЛЕРДИҢ СТИЛЛИК ҚОЛЛАНЫЛЫЎЫ - Қазымбетова, З.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Бадиий асар тилини ўрганувчи – «лингвопоэтика» филологик йўналишнинг янги бўлими сифатида ривожланмоқда. Бадиий асарнинг поэтик тили барчани қизиқтира олган, бугунги лингвопоэтиканинг асосий ўрганиш обьектидир. Тўлиқ контекст, сўз ва образ, образлилик, эстетик онг – буларнинг барчаси муаллиф фикрининг аниқ ифодаланишига ёрдам беради.