СПЕЦИФИКА ПЕРЕДАЧИ БЕЗ ЭКВИВАЛЕНТНОЙ ЛЕКСИКИ - Исаева, Ш.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Юсуф Хос Ҳожибнинг "Қутадғу билиг" асари ҳозирги кунда ҳам долзарблигини йўқотмаган, бу турли соҳалар олимлари, шу қаторда тилшуносларнинг ҳам қизиқишини оширмоқда. Ушбу мақолада Калам, Вазир, Чигил, Човган, Тамға каби лексемаларнинг рус ва инглиз тилларига таржима қилиниши таҳлил қилинади. Қиёслаш учун С.Н.Ивановнинг русча таржимасидан парчалар ва Роберт Данкоффнинг инглиз тилидаги таржимаси ишлатилади.