Е.Э.БЕРТЕЛЬС ИЖОДИДА АБУ НАСР ФАРОБИЙ ФАЛСАФАСИ ТАЛҚИНИ - Туробов, Б.Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Мазкур мақолада шарқшунос олим Е.Э.Бертельснинг қомусий олим Форобийнинг илмий фаолияти, фалсафаси ва Марказий Осиёда ҳамда дунё илм-фаннинг ривожланишига қўшган ҳиссаси тўғрисидаги изланишлари ҳақида сўз юритилган. Шунингдек, X асрга келиб Марказий Осиё шаҳарлари муҳим илмий марказларга айланиши, мазкур ҳудуддан дунё илм-фанига ўзларининг фалсафий қарашлари билан улкан ҳиссасини қўшган қомусий олимларнинг хизматлари баён этилган.