YUPITER VA UNING YO‘LDOSHLARINI KUZATISH METODIKASI (Stellarium dasturi vositasida) Y.I.Tursunbayeva –magistrant - Saburova, G.G.; Ya.Yavidov, B. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Maqaloda ”Stellarium” dasturi vositasida Yupiter va uning yo‘ldoshlarini kuzatish masalalari muhokama qilingan. ”Stellarium” dasturida ishlash va ob’ektlarni kuzatish bayon etilgan. Kuzatish natijalarini video tasvirga olib, ularga “QR” kod oʻrnatish orqali, internet oʻquv- portallariga joylashtirish tavsiya etiladi.