ASTRONOMIYA MASHGʻULOTLARI SAMARADORLIGINI TARIXIY-MOLIYAVIY RAMZLARNI NAMOYISH ETISH ORQALI OSHIRISH - Saburova, G.G. (SCIENCE and SOCIETY, 2020)
Maqolada astronomiya mashg‘ulotlari samaradorligini oshirish metodlaridan biri muhokama qilinadi. Xususan, astronomiya mashgʻulotlarida “tarixiy-moliyaviy ramzlarni nomayish etish” metodiniqoʻllash tavsiya etiladi. Metodning tamoyili astronomlar siymolari yoki ular nomi bilan bog‘liq kashfiyotlar aks ettirilgan tarixiy- moliyaviy ramz(pul)larni namoyish etish va ular haqida qisqacha axborot berib oʻqitishdan iborat.